Fødselsdagslagkage med banan & chokolade

Jeg vil lige viderebringe opskriften på den fødselsdagslagkage, jeg på kort tid fik lavet på min fødselsdag. Jeg ville oprindeligt have lavet en blåbær lagkage med chokolade, men efter jeg opdagede at den ifølge opskriften skulle stå i køleskabet i seks timer, måtte jeg forsøge at improvisere mig frem…

Du skal bruge:
Mørke lagkagebunde
7-8 dl fløde (hvoraf ca. 2 dl skal bruges til at pynte toppen og siderne)
200 gram mørk chokolade
5 mellemstore bananer

Sådan gør du:
Jeg startede med at piske fløden, hvorefter jeg hakkede ca. 150 gram chokolade og tilføjede i flødeskummen (på nær ca. 2 dl). Da jeg havde rørt det stille og roligt rundt, skar jeg bananerne ud i tynde skiver. Og så er man sådan set klar til at bygge sin lagkage op. Jeg smurte den første lagkagebund med “chokolade flødeskummen”, hvorefter jeg fordelte de tynde bananskriver til den var tildækket. Så tog jeg den næste lagkagebunde og gjorde det samme og til slut lagde jeg den øverste lagkagebund på.
Så fordelte jeg den almindelig flødeskum hele vejen rundt og placerede bananskriver i den yderste kant af kagen og dryssede til slut de resterende 50 gram hakket chokolade i midten og wupti, så er den klar til at blive serveret. Den vil dog elske at holde køleskabet med selskab, hvis man nænner at udsætte den for ventetid!

God fornøjelse

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *